Kabbar Allah Wa Saddad

Açıklamalar

Münşid: ...

Bu neşid, ABD'nin Irak'ı işgali sırasında keskin nişancı olarak savaşan Juba (Arapça: جوبا) künyesiyle tanınan Azzam el-Anzi (Gerçek adının bu olduğuna dair net bir kaynak bulamadım.) için yazılmıştır.

Videoları o dönem Irak direnişinin sembolü haline geldi ve Juba, dünya çapında popüler oldu. Hatta o dönem Counter Strike 1.6'da çoğu kişi "Juba" nickini tercih ediyordu :)

Her ne kadar internette 645 ABD askerini öldürdüğü iddia edilse de, bu bilginin de kesin bir kaynağı yoktur. Juba'nın yayınladığı videolarda 37 ABD askerini vurduğu görülmektedir.

Ayrıca Juba'ya isnat edilen şöyle bir açıklama da mevcuttur; "Ben katil değilim, insanları öldürmeyi sevmiyorum, yalnızca sizin işgal ettiğiniz ülkemi savunuyorum. 14 yaşındaki Şeyman'ı öldüren keskin nişancıyı asla unutmayacağım. Ülkemizi ziyarete geldiyseniz sizi gülümseyerek ülkenize uğurlarız. Ama ülkemizi işgale geldiğiniz için, yaşattığınızı yaşatacağız. Annelerimiz katledilen oğulları için ağladı. Sizin de anneleriniz ağlayacak. Hedeften sapmayacağıma söz verdim. Evladını kaybeden her anne için 1 kurşun."

İndir

Kabbar Allah Wa Saddad 10.88 MB
Kabbar Allah Wa Saddad 29.47 MB

"O Halik'tir, bizler mahluk. O Muciz'dir, bizler aciz..."