"Islamic Rage Boy" Gerçekte Kimdir?

İnternette "Islamic Rage Boy" (Öfkeli İslamcı Çocuk) olarak bilinen ve İslam karşıtı paylaşımlarda sıklıkla fotoğrafı kullanılan Shakeel Ahmad Bhat, 1978 Keşmir doğumludur.

1986 yılında evine yapılan bir baskın sırasında Hint polisi, Shakeel'in ablası Şerife'yi merdivenlerden atıp omurgasını kırdı. Yatağa bağımlı hale gelen Şerife, olaydan dört yıl sonra vefat etti.

Shakeel, "Islamic Rage Boy" olarak bilinen fotoğrafının çekildiği Hindistan Hükûmetine karşı protestolara katıldı. Ayrıca İsrail zulmüne ve Hz. Muhammed (ﷺ) karikatürlerine karşı protestolara da dahil oldu.


Ablasının ölümünden birkaç yıl sonra ağabeyi Hilal, başka bir askeri baskında yaralandı. O günleri Shakeel şöyle anlatıyor; "Yaralanma onu ömür boyu sürecek rahatsızlıklara maruz bırakmıştı, Haziran 2020'de sağlığına yenik düştü."

Shakeel, ağabeyinin ölümü sırasında evinden kilometrelerce uzakta, Naini Hapishanesi'nde mahkumdu. Yaşadığı zor günleri ağlayarak şöyle anlatıyor; "Hayatımın en acı günüydü. Onu son bir kez göremediğim için pişmanım."

Ayrıca Shakeel, protestolar nedeniyle zulme uğradığını düşünüyor; “Sırf gerçekleştirdiğim eylemler yüzünden kardeşlerimi ve yeğenlerimi asılsız suçlamalarla tutukladılar. Ama her fedakarlık beni daha da sağlamlaştırdı. Benim tek amacım zulme ve yanlışlara karşı çıkmaktı.”

Sırf Müslüman olduğu için, yaşadığı bunca zulüm medeni (!) Batı medyası tarafından görmezden gelinip terörist olarak lanse edildi. Dış görünüşüyle dalga geçildi.

Shakeel, Rainawari bölgesindeki aile mezarlığında yeğenleriyle birlikte dua ediyor | 27 Temmuz 2021

Şu anda 45 yaşında ve evli olan Shakeel, hayatının 24 yıl 4 ayını aralıklı olarak Keşmir'in içinde ve dışında farklı hapishanelerde geçirdi. En sonuncusu 2019'da planladığı evliliğinden beş gün önce, 13 ay tutuklu kaldığı hücre hapsiydi.

Kaynak:
Free Press Kashmir

"O Halik'tir, bizler mahluk. O Muciz'dir, bizler aciz..."