Tarihten İslami Görüntüler | 1

1- Rus Ordusu'nun işgali ardından Çeçen başkentinin fethi olan Birinci Grozni Savaşı (1994-95) sırasında dua eden bir Çeçen Müslüman. Arka plandaki alev, şarapnelin isabet ettiği bir gaz boru hattından geliyor.


2- Hintli Müslüman askerlerin, Osmanlı'ya karşı savaşmayı reddettikleri için Singapur'da (1915 Singapur İsyanı) İngiliz sömürgeciler tarafından idam mangası ile toplu infazı. Allah (ﷻ) şehadetlerini kabul etsin.


3- Bosnalı imamlar (renklendirilmiş) | Saraybosna - 1938


4- Yusuf Ma Dexin (v. 1874), Arapça ve Farsça dillerini akıcı bir şekilde konuşabilen Yünnan Bölgesinden Hui ulusundan Çinli bir Hanefi-Maturidi alimiydi.

Ma ismi, Muhammed isminin Türkçe Mehmet veya Afrikalı Momodou'ya benzeyen Çince versiyonudur.

Ayrıca Çince adı olan Ma Fuchu yerine Arapça Abdul-Kayyum Ruhud-din Yusuf (عبد القيوم روح الدين يوسف) adını kullandı ve Mevlana el-Hac Yusuf Ruhud-Din Ma Fujuh (مولانا الحاج يوسف روح الدين ما فو جوه) künyesiyle tanındı.

Ma, 1841'de hac ziyaretini gerçekleştirdi. Mekke'de geçirdiği sürenin ardından sekiz yıl daha Ortadoğu'da kaldı; önce El-Ezher Üniversitesi'nde eğitim gördüğü Kahire'ye gitti, ardından Süveyş, İskenderiye, Kudüs, İstanbul, Kıbrıs ve Rodos'a giderek Osmanlı İmparatorluğu'nu gezdi.

Kur'an-ı Kerim'in Çince mealini ilk yazan kişidir, ayrıca Arapça ve Farsça dillerinde birçok İslami kitap yazdı.

İkinci fotoğraf, Ma Dexin tarafından Mescid-i Haram'ın bir çizimidir.


5- Sabit Damolla (sağdan üçüncü) ve Bakanlar Kurulu | Doğu Türkistan İslam Cumhuriyeti - 1933


6- Arap Yarımadası, Tebük'teki bir yazıt:

"Ya Rabbi, resulün Muhammed'e salat eyle ve ümmeti adına şefaatini kabul eyle. Dünyada Onunla bize merhamet ettiğin gibi, ahirette de Onunla bize merhamet eyle.

Bekir ibn Ebi Bekre el-Eslemi 80 yılının sonunda yazdı."

"O Halik'tir, bizler mahluk. O Muciz'dir, bizler aciz..."