Tarihten İslami Görüntüler | 2

1- 1881 doğumlu Wang Zi-Ping, Çin dövüş sanatları ustası ve Hanefi mezhebine mensup bir alimdi. Shaolin Kung-Fu üstadı olan Wang, siyah kuşak sahibiydi. 1973 yılında vefat etmiştir.


2- Sovyet-Afgan savaşı sırasında Afgan mücahidler | 1984


3- 1861'de Muhammed Sadık Bey tarafından çekilen, Kabe'nin ilk fotoğrafı. Sadık Bey'in fotoğrafın çekimi sırasında kullandığı cam plaka tekniği icat edileli yalnızca 10 yıl olmuştu.


4- İngiliz asıllı ilk Müslümanlar: Nasire ve Nasir ikizler, muhtemelen 1900'lerin başında doğdular.


5- Namaz kılan Uygurlar | Taklamakan - 1920'ler


6- Umar Yamaoka (v. 1959), kayıtlı tarihte hac ziyareti yapan ilk Japon Müslüman. 1909'da hacı olmuştur.

Kotaro Yamaoka, Rusya doğumlu bir bilim adamı Abdul Rashid İbrahim ile tanıştıktan sonra Hindistan'ın Bombay kentinde Müslüman oldu ve daha sonra adını Umar Kotaro Yamaoka olarak değiştirdi.

Umar Yamaoka, Japonya'ya döndükten sonra deneyimlerini Japon halkıyla paylaşmaya başladı. Tarihçilere göre İslam, Japonya'ya 1877 gibi erken bir tarihte, Osmanlı Halifeliğinin 1890 yılında oraya bir donanma gemisi göndermesinden sadece birkaç yıl önce girmiş olabilir.

Torajiro Yamada adlı başka bir Japonun kayıtlı tarihte Türkiye'yi ziyaret eden ilk Japon olduğu, daha sonra Müslüman olup adını Abdul-Halil olarak değiştirdiği de bildirildi.

Yine de Umar Yamaoka, Japonya'da İslam'ın yayılmasında öncüydü, Japon toplumunu İslam'a davet eden birçok kitap yazdı. Kritik bir hastalığın ardından 80 yaşında vefat etti.

"O Halik'tir, bizler mahluk. O Muciz'dir, bizler aciz..."